ALBLASSERDAM – De vrachtwagenchauffeur die donderdagavond 25 maart 2021 op de Kabelbaan in Alblasserdam werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed, blijkt vier keer meer alcohol te hebben genuttigd dan maximaal is toegestaan om aan het verkeer deel te nemen. De man blies 885 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht, terwijl 220 microgram alcohol maximaal is toegestaan bij een ervaren bestuurder. Verder blijkt vrijdag dat de man ook nog eens gevaarlijke stoffen vervoerde met een vrachtwagen, terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard.

De man reed donderdagavond over de Plantageweg. Een buurtbewoonster vertelt: “De chauffeur stopte bij ons onder aan de flat. Hij stapte uit, maar kon nauwelijks blijven staan. Hij was ‘straallazarus’. Omwonenden riepen hem toe niet meer te rijden, maar meneer stapte doodleuk weer in en reed verder. Wij hebben daarop de politie gebeld. Verschrikkelijk zoiets. Ongeacht de reden, deze mijnheer mocht absoluut niet meer rijden. Levensgevaarlijk!”

Achtervolging
Een automobilist uit Alblasserdam zag de dronken chauffeur verder rijden en zette de achtervolging in. “De vrachtwagen botste bij de rotonde tegen een rand, maar de chauffeur reed gewoon door,” vertelt de man. Intussen belde de automobilist de politie en gaf hij telkens nauwkeurig de locatie door. Nabij de carpoolplaats bij de Brug over de Noord kon de vrachtwagen stilgezet worden.

Vier keer teveel
Al snel bleek dat de chauffeur inderdaad teveel alcohol had genuttigd. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse, waaruit uiteindelijk bleek dat hij vier keer teveel alcohol op had.

Gevaarlijke stoffen
Op de vrachtwagen van de chauffeur zat een oranje bord, dat aanduidt dat hij gevaarlijke stoffen vervoerde. Verder bleek hij te rijden zonder geldig rijbewijs. De politie laat vrijdag 26 maart weten dat er proces-verbaal is opgemaakt tegen de Alblasserdammer. Welke gevolgen de actie voor de veertiger heeft, kan de politie nog vertellen. “Er wordt binnenkort een besluit genomen over de zaak. Daarbij wordt naar alle omstandigheden gekeken. Hoe dit precies uit gaat pakken, weten wij nog niet,” meldt een woordvoerster van de politie.

Deel dit bericht via...