ALBLASSERDAM – Voor het eerst sinds enkele jaren hebben meer Alblasserdammers tijdens verkiezingen op de VVD gestemd dan op de SGP. 2109 Alblasserdammers stemden deze week voor de Tweede Kamerverkiezing op de VVD en 1995 Damdorpers kozen voor de SGP. Bij de TK-verkiezing in 2017, de Provinciale Staten-verkiezing in 2019 en bij de gemeenteraadsverkiezing in 2018 gingen de meeste stemmen naar de SGP. Overigens is de SGP qua stemmenaantal, ten opzichte van 2017 nog wel gegroeid, maar de VVD groeide meer. De PVV kreeg dit jaar in Alblasserdam fors minder stemmen dan vier jaar geleden en was met 1332 stemmen goed voor een derde plek. D66 en FvD waren opvallende stijgers. CDA, GroenLinks, SP, moesten flink inleveren.

In het overzicht hieronder zijn alle partijen en het aantal stemmen te zien. Dit is de voorlopige uitslag.