ALBLASSERDAM – De politie heeft vrijdag 12 maart 2021 een hennepkwekerij ontdekt in een woning in de Mauritsstraat in Alblasserdam. Een 29-jarige man die in de betreffende woning aanwezig was, is door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. Op de eerste etage van de woning stonden 246 hennepplanten. Alle kwekerij-apparatuur, waaronder transformators, lampen, slakkenhuizen, ventilatoren, filters en pompen, is direct uit het huis gehaald en vernietigd. De hennepplanten zijn ter plaatse vernietigd.

De woning waar de kwekerij is aangetroffen, was pas sinds drie maanden verhuurd aan een nieuwe huurder. Verhuurder Woonkracht10 is op de hoogte gesteld van het aantreffen van de kwekerij.

Een medewerker van Stedin is ter plaatse geweest om de stroom af te sluiten. De stroom bleek buiten de meter om te worden afgetapt. Er zal een berekening worden gemaakt om te zien hoeveel stroom er ongeveer is gestolen.

Het is de derde keer dit jaar dat in Alblasserdam een hennepkwekerij is ontmanteld. Eerder werden er plantage ontdekt in een woning aan de Waalsingel en een woning in de Papaverstraat.