ALBLASSERDAM – Bij een zendmast aan de Hooftmanlaan in Alblasserdam is in de nacht van zondag 7 op maandag 8 maart 2021 brand gesticht. Even voor half vijf stak een man de boel in brand, zo is te zien op camerabeelden. De man, met een rugtas op z’n rug, vertrok via het bruggetje bij het Schildmos. Buurtbewoners hoorden geluiden en zagen al snel flinke vlammen. Er werd 112 gebeld en niet veel later kwamen diverse politievoertuigen en de brandweer met spoed ter plaatse.

De vlammen waren snel geblust. Het duurde echter nog tot het begin van de ochtend, voordat de situatie definitief onder controle was. Dit had te maken met het openen van een nabijgelegen kast, naast de zendmast. De brandweer wilde controleren of er in die kast niets aan het smeulen was. De politie heeft het slot open geboord.

De politie zal maandag nader onderzoek gaan doen naar de brandstichting. Het gebied is voorlopig benoemd tot ‘plaats delict’ en afgezet met politielint.

Zendmasten worden de laatste tijd regelmatig in brand gestoken. Onder meer vanwege zorgen om de schadelijkheid van de straling van het 5G-netwerk.

Burgemeester Jaap Paans spreekt van een ‘zorgelijke brandstichting’. “Dankzij oplettendheid omwonenden en snel handelen van brandweer en politie is voorkomen dat de zendmast uitvalt. Heeft u meer info? Bel de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000,” aldus Paans.