ALBLASSERDAM – De jas die maandag 1 maart 2021 werd gestolen van een wasrek op een balkon langs de Van Hogendorpweg in Alblasserdam, is weer terug bij de eigenaresse. Het meisje dat de jas had gestolen, kwam woensdag 3 maart, in het bijzijn van haar moeder, de jas weer terugbrengen.

Op camerabeelden was te zien hoe het meisje eerst naar de bushalte liep en vervolgens overstak en daar de jas van het merk Napapijri van de lijn trok. De jas had een nieuwwaarde van 180 euro. Het meisje stond ook op de camerabeelden van de lijnbus van QBuzz.

Na een opsporingsbericht via deze website, waarbij het meisje vooralsnog onherkenbaar was gemaakt met een blur, meldden diverse mensen zich met tips. Het adres van het meisje werd genoemd en iemand anders had gezien dat er die middag een rode jas op marktplaats werd aangeboden. Navraag bij de eigenaresse van de jas leerde dat het inderdaad de gestolen jas betrof.

Er werd contact gelegd via Marktplaats en er werd besloten dat de jas voor 60 euro gekocht mocht worden. Intussen werd ook de politie op de hoogte gesteld hiervan. Echter, voordat de koop definitief was, meldde familie van het meisje zich bij de eigenaresse van de jas. Zij hadden de beelden gezien en besloten de jas terug te gaan geven. Woensdagmiddag werd de jas overhandigd en werden er excuses aangeboden.