ALBLASSERDAM – Een inwoner van Alblasserdam vraagt in een brief aan de gemeenteraad van het dorp om overlast van met name motorrijders te beperken. De Alblasserdammer schrijft: “Het verkeer over het hele dijklint neemt sterk toe en zeker aan de Haven. Daarnaast nodigt de weginrichting van Haven uit tot hard rijden en daarbij zoveel mogelijk geluid maken. Met name motoren maken een geweldige herrie.”

De inzender vervolgt: “Steeds meer gemeenten sturen op het ontmoedigen van motorrijders in hun gemeente. Grote aantallen motorrijders starten in Alblasserdam met hun rondje dijk.”

De Damdorper wil graag dat de gemeenteraad van Alblasserdam onderzoekt hoe de overlast beperkt kan worden. Bijvoorbeeld door meer te controleren of de weginrichting aan te passen.

Het verzoek aan de raad staat bij de ingekomen stukken voor de raadsvergadering van 30 maart en kan dan aan de orde worden gesteld, mocht daar vanuit de raad behoefte aan zijn.

De dijk bij Alblasserdam, Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland is populair bij motorrijders. Afgelopen weekend reden, verspreid over de dag, enkele honderden motorrijders door het gebied. Christa Tin Kreuk maakte een filmpje van een flinke groep motorrijders die via de pont naar Kinderdijk kwamen.