ALBLASSERDAM – De hulpdiensten zijn zondagochtend en zondagmiddag 21 februari 2021 tien keer opgeroepen voor meldingen in Alblasserdam. De brandweer rukte uit voor een melding over een rookmelding bij de Plus supermarkt aan de Sportlaan. Een jongeman hoorde daar een alarm afgaan en rook een branderige lucht.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse. Het bleek uiteindelijk te gaan om een bewegingsalarm. De supermarkteigenaar schakelt het alarm uit.

Storing
Omdat bij de brandweer de eerste tankautospuit niet van zijn plaats kwam na de melding, werd hiervoor de technische dienst van de brandweer opgeroepen. De bemanning kon met de tweede tankautospuit alsnog ruim op tijd ter plaatse komen.

Gevallen
Verder kwam rond 14.00 uur een oudere man ten val op de Randweg, ter hoogte van de Vondellaan. Omstanders boden hulp, die niet veel later werd overgenomen door ambulancepersoneel.

Botsingen Edisonweg
Op de kruising Kelvinring / Edisonweg kwamen, onafhankelijk van elkaar en binnen een half uur tijd, in botsing met een middengeleider en opstaande rand. Beide mannen zijn met verwondingen aan het hoofd naar het ziekenhuis gebracht.

Medische meldingen
Tot slot waren er voor de ambulancedienst medische binnenshuismeldingen langs de Van Eesterensingel (2voertuigen), De Alblashof (2x), het Van Lenneppad en de Rietlanden.