ALBLASSERDAM – De brandweer van Alblasserdam en de brandweer van Papendrecht zijn maandagavond 15 februari 2021 met spoed uitgerukt voor een melding over een schoorsteenbrand in de Van Lennepstraat Alblasserdam. Volgens buurtbewoners spoten de vlammen uit de pijp en is de bewoner via een dakraam het dak op geklommen. Daar zou de man een brandblusser op de brand hebben leeg gespoten.

Niet veel later kwam brandweer Papendrecht met een hoogwerker ter plaatse. De pijp is via de bovenkant met een ramoneur ontdaan van brandende deeltjes.

De bewoner, die aan de hulpdiensten vertelde dat de schoorsteen onlangs nog geveegd is, heeft een stookverbod gekregen. De pijp moet eerst door een schoorsteenveger zijn schoongemaakt, voordat er weer gestookt mag worden.

Het is de vierde keer in nog geen maand tijd dat de brandweer in Alblasserdam uitrukt voor een schoorsteenbrand.