REGIO – De hulpdiensten zetten ook zondag 14 februari 2021 extra in op het in goede banen leiden van het bezoek van de vele schaatsers op het natuurijs in de Alblasserwaard. Er is opgeschaald met extra ambulances, extra quads en EHBO’ers, verder zullen er verkeersregelaars, handhavers en extra agenten worden ingezet in met name het gebied rondom de molens, maar ook verderop de Alblasserwaard. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid laat weten dat er rekening wordt gehouden met meer ongevallen.
“Waar vandaag de drukte een punt van aandacht was, zal zondag de kwaliteit van het ijs een aandachtspunt worden. Er wordt in de nacht wat minder vorst verwacht. Op de routes kan het gevaarlijker worden dan vandaag, vanwege de mindere kwaliteit van het ijs,” vertelt de woordvoerder.

Ook bij de politie wordt die zorg gedeeld. “Zoals het er nu naar uitziet, zet morgenmiddag de dooi in,” vertelt de woordvoerster van de politie-eenheid Rotterdam.

Mensen die zondag in de regio gaan schaatsen, worden ook nu weer opgeroepen om zoveel mogelijk lopend of met de fiets te komen en de auto thuis te laten staan. Mensen die niet uit de regio komen, worden gevraagd te genieten in hun eigen omgeving en niet naar het molengebied te komen.