ALBLASSERDAM / OUD-ALBLAS / KINDERDIJK – Hulpdiensten zijn vrijdag 12 februari 2021 druk bezig geweest met winterse ongevallen in de regio. In de ochtend gleed een 72-jarige vrouw uit op het Raadhuisplein in Alblasserdam. Zij had zoveel pijn, dat een ambulance werd opgeroepen. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Op het ijs langs de Middelkade bij Alblasserdam en Kinderdijk kwamen twee schaatsers even na elkaar ten val. Ambulances kwamen ter plaatse voor hulp. Verder kreeg een man langs dezelfde Middelkade een hartstilstand. Hij is gereanimeerd en naar het ziekenhuis vervoerd.

Ook in de Korenbloemstraat in Alblasserdam ging het mis. Daar kwam een persoon ten val door de gladheid en raakte gewond. Politie en ambulance kwamen daar ter plaatse voor hulp.

Verder kwam ter hoogte van de Zijdeweg tussen Nieuw-Lekkerland en Oud-Alblas een oudere man ten val. Hij raakte flink gewond en is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

Foto’s: Thomas van Poelgeest en Peter Stam.