KINDERDIJK  – Op de Overwaard bij Kinderdijk is woensdag 10 februari 2021 een gewonde zwaan aangetroffen. Aanvankelijk dachten mensen dat het dier zat vastgevroren, omdat de zwaan continu op één plek bleef zitten. Daarom werd in eerste instantie de brandweer gealarmeerd. Al snel bleek de zwaan niet vast te zitten, want hij kwam in beweging. Toen bleek dat de zwaan gewond was geraakt aan één van zijn vleugels. De vleugel hing slap naast de vogel en was mogelijk gebroken.

Via 144, dierenpolitie, werd contact gelegd met een dierenambulance. Na ongeveer anderhalf uur kwam dierenambulance Louterbloemen ter plaatse voor hulp.

Toen bleek dat de zwaan al een paar honderd meter over het ijs was gelopen. Met een drone werd het dier gelokaliseerd en er werd een plan gemaakt. De medewerkers van de dierenambulance concludeerden echter dat zij niets voor de zwaan konden betekenen, omdat de zwaan midden op het ijs stond en hij voor de medewerkers daarmee onbereikbaar was.

Als de zwaan wat dichter naar de kant gaat of als het ijs sterk genoeg is om het dier te vangen, komt de dierenambulance opnieuw langs. Mensen die de zwaan binnen ‘handbereik’ zien, kunnen hiervoor het nummer 06 1700 3200 van de dierenambulance bellen.