ALBLASSERDAM – Honderden Alblasserdammers hebben zondag 7 en maandag 8 februari 2021 genoten van de sneeuw in hun dorp. Er werd gesleed, gegleden, gewandeld, gefotografeerd, gefilmd en er werd met sneeuw naar elkaar gegooid. Veel mensen beleefden plezier aan het niet zo vaak voorkomende natuurverschijnsel.

Op het industrieterrein werd op een afgesloten terrein een slipcursus gedaan. Willem Schulpen stuurde hier bijgaande filmpje van.

Een aantal mensen kon er uiteindelijk niet meer van genieten. Zo raakte maandagmiddag een man gewond aan zijn been en voet, nadat hij lelijk ten val kwam toen hij op een zelfgemaakt snowboard (skateboard zonder wielen) een helling bij de Oost-Kinderdijk afgleed. De man is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Zondag raakte op de Van Eesterensingel een vrouw gewond, nadat zij schrok van een claxon. De vrouw viel, kwam onder een busje terecht en brak haar been. De Alblasserdamse laat weten dat het goed met haar gaat. Ze is inmiddels geopereerd en mag dinsdag weer naar huis om daar verder te herstellen van de beenbreuken.

David van Kwawegen maakte onderstaand filmpje van sneeuw in Alblasserdam en omgeving.

 

Jochem Sprong uit Oud-Alblas maakte onderstaand filmpje van sneeuwpret in zijn dorp.

 

Deel dit bericht via...