ALBLASSERDAM – Een 54-jarige vrouw uit Alblasserdam heeft zondagmiddag 7 februari 2021 enige tijd bekneld gelegen onder een bedrijfsbusje. De vrouw fietste over de Van Eesterensingel in Alblasserdam en maakte daarbij gebruik van het weggedeelte voor de auto’s, omdat dat beter begaan was dan het fietspad in verband met de sneeuw. De bestuurder van een busje zag de vrouw voor hem rijden en toeterde.

De fietsster schrok hier zo van, dat zij weggleed en ten val kwam. De bestuurder van het busje probeerde nog te remmen, maar gleed door en reed over de enkel en het been van vijftiger.

De fietser kwam volledig onder het voertuig terecht en zat bekneld. Omstanders schoten te hulp en belden de hulpdiensten. Een man bood zijn jas aan, aan het slachtoffer, zodat zij niet teveel zou afkoelen. Een ambulance, die onderweg was naar een melding in de Rijnstraat was toevallig al in de buurt en stopte voor hulp. Niet veel later kwamen diverse brandweerwagens met spoed ter plaatse.

Het busje werd gestabiliseerd en opgetild met behulp van hefkussens. Brandweer Papendrecht stond met een kraantje op een hulpverleningsvoertuig klaar als back-up. Daarna kon de vrouw onder het voertuig vandaan gehaald worden. De Alblasserdamse was al die tijd bij kennis.

Het slachtoffer heeft beenbreuken en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar zal zij geopereerd worden.