ALBLASSERDAM – Op de parkeerplaats bij Landvast aan de Haven in Alblasserdam, zijn zaterdagmiddag 6 februari 2021 een paar honderd tasjes uitgedeeld aan kinderen. In de tasjes zitten dingen die kinderen thuis kunnen doen. Voor de 12-plussers was er een apart tasje met daarin een lijst met dingen om te doen en daarmee verveling te voorkomen.

Het idee voor de gratis tasjes kwam van Jolanda Huigen. Samen met de natuur-bso, de scouting en het ABC-team werden de pakketten samengesteld en uitgedeeld. De tasjes en de inhoud daarvan is gesubsidieerd door de gemeente Alblasserdam.

Jolanda Huigen vertelt: “Het tasje is voor kinderen die thuis leuke dingen willen doen met het gezin. In beide tassen zit een lijstje met toffe thuis-doe-dingen. Er zit een uitleg bij én veel van de spullen die de kinderen nodig hebben om de activiteiten uit te voeren zitten er óók bij!”

De tasjes konden vooraf via het ABC-team gereserveerd worden. Er waren in het totaal 310 aanmeldingen.