OUD-ALBLAS – De buurtbuslijnen van Qbuzz starten weer per 10 februari 2021. In goed overleg met de buurtbusverenigingen en de Provincie Zuid-Holland is besloten dat de buurtBuzz in de regio Drechtsteden – Molenlanden – Gorinchem weer gaat rijden. Na ruim 10 maanden stilstand, naar aanleiding van de coronacrisis, staan de vrijwillige chauffeurs weer voor de reizigers klaar. De buurtbus rijdt onder meer in Oud-Alblas.

Om de buurtbussen weer in te kunnen zetten, is een aantal aanpassingen gedaan. Zo wordt de chauffeur met een kuchscherm gescheiden van de instappende reizigers. De chauffeur hoeft, gezeten achter het scherm gedurende de rit, geen mondkapje te dragen. Verder is er extra ventilatie aangebracht in de bus. De laatste toevoeging is een hepa-luchtfilter. Verder moeten reizigers een mondkapje dragen bij de haltes en in de bus.

De buurtBuzz rijdt volgens een nieuwe dienstregeling. Deze dienstregeling is te vinden op: www.qbuzz.nl/dmg. Hier kunnen reizigers ook direct hun reis met de buurtBuzz plannen.