ALBLASSERDAM – Voor de derde keer in vier dagen tijd is brandweer Alblasserdam, samen met brandweer Papendrecht, uitgerukt voor een schoorsteenbrand in Alblasserdam. Maandag 1 februari 2021 was het raak in de Kievitstraat in Alblasserdam. Buurtbewoners zagen aan het begin van de middag dat er vlammen uit een schoorsteenpijp spoten. De brandweer kwam met een tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse om het vuur te doven. Het vuur is in de pijp gedoofd met een ramoneur. De houtkachel mag niet meer gebruikt worden, totdat de schoorsteenveger de pijp heeft schoongemaakt.

Afgelopen vrijdag waren er bij een bedrijf aan de Hertzweg en bij een woning aan de Van Eesterensingel ook al schoorsteenbranden.

En in december en januari rukte de brandweer ook al uit voor een schoorsteenbrand aan de Plantageweg in Alblasserdam, een schoorsteenbrand langs de Molenstraat in Kinderdijk en een brand aan de wethouder De Jongstraat in Nieuw-Lekkerland.