ALBLASSERDAM – De 23-jarige man uit Alblasserdam, die werkzaam was voor de GGD en eerder deze week werd opgepakt op verdenking van het doorverkopen van persoonsgegevens, ontkent dat hij privacygevoelige informatie heeft verkocht. Dat zegt de advocaat van de 23-jarige man uit Alblasserdam zaterdag 30 januari 2021 tegenover de NOS. De man blijkt geen GGD-medewerker te zijn, maar had een bijbaan bij Teleperformance. Dit bedrijf levert callcentermedewerkers aan de GGD. De man werkte dus niet bij de GGD, maar vóór de GGD.

“Hij heeft uit nieuwsgierigheid gegevens van bepaalde bekende Nederlanders opgezocht. Maar hij heeft niet specifiek naar bijvoorbeeld adressen gezocht.” Van betrokkenheid bij de handel in persoonsgegevens blijkt niets,” vertelt zijn advocaat Kim Kuster aan de NOS.

De opgepakte Alblasserdammer zit nog steeds vast en het Openbaar Ministerie doet nog onderzoek. De politie verdenkt de man van datadiefstal en computervredebreuk. De mannen worden verdacht van het te koop aanbieden van persoonsgegevens uit de systemen die de GGD gebruikt voor de Covid-19-testen.

Het volledige artikel van de NOS is hier te bekijken.