ALBLASSERDAM – Een bedrijfsbusje van een brandbeveiligingsbedrijf is in de nacht van zondag 24 op maandag 25 januari 2021 uitgebrand. Het busje stond geparkeerde ter hoogte van de voetbalkooi langs de Van Eesterensingel in Alblasserdam. De brand werd om 3.15 uur ontdekt. De politie en de brandweer kwamen met spoed ter plaatse. Door de hitte van de vlammen raakte ook een busje dat voor het brandende voertuig stond beschadigd.

Omdat in het bedrijfsbusje ook achterin geblust moest worden, heeft de brandweer met een hydraulische spreider de deuren van het voertuig geforceerd en geopend. Achterin lagen diverse brandblussers. Na ongeveer een half uur was de brand onder controle.

Hoe de brand is ontstaan, was ’s nachts nog onduidelijk. De eigenaar had al dagenlang niet in zijn bus gereden. Mensen die meer informatie hebben over het ontstaan van de voertuigbrand, kunnen contact opnemen met de politie via het nummer 0900-8844.