ALBLASSERDAM – Een 26-jarige man uit Alblasserdam is in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 januari 2021 met zijn auto uit de bocht gevlogen. Dit gebeurde op De Helling in Alblasserdam. “In de bocht naar rechts verloor hij de macht over het stuur, daardoor botste hij tegen een paal aan,” vertelt een woordvoerster van de politie-eenheid Rotterdam. Ook een boom raakte beschadigd. Al snel bleek dat de man mogelijk een slok teveel op had.

 

Een blaastest op het politiebureau wees uit dat de man, die 770 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht blies, precies 3,5 keer meer alcohol had genuttigd dan is toegestaan. “De man is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd,” aldus de politiewoordvoerster.

De auto raakte aan de voorkant flink beschadigd. Het voertuig is zondagochtend door een bedrijfsbus weggesleept. Aan de paal en de boom van de gemeente Alblasserdam is ook schade ontstaan.

Foto’s: buurtbewoners.