ALBLASSERDAM – De Gereformeerde Gemeente in Nederland in Alblasserdam, nu nog gevestigd aan de Kerkstraat, heeft een stuk grond op de hoek van Oude Torenweg / Vinkenpolderweg in het dorp gekocht. Het is de bedoeling dat op dit perceel, beter bekend als het terrein van Tuincentrum Zijderveld, een nieuwe kerk wordt gebouwd. Dat laat de GGiN maandagavond 18 januari 2021 weten. Het huidige pand aan de Kerkstraat is te klein geworden. Het nieuwe perceel is 8520 vierkante meter groot en daarmee groot genoeg voor een grotere kerk.

13 jaar oriëntatie
De heer P. C. Boele van de scriba van de kerk vertelt: “Hiermee is een belangrijke stap om te komen tot een nieuw kerkgebouw gezet. De kerkelijke gemeente oriënteert zich sinds 2007 op uitbreiding of nieuwbouw van het kerkgebouw, vanwege een tekort aan zitplaatsen, vergaderruimten en parkeerplaatsen op de huidige locatie. Uitbreiding of verbouwing bleek geen optie. In de loop der tijd zijn diverse locaties onderzocht op hun geschiktheid.”

1500 zitplaatsen
Boele vervolgt: “Nu de aankoop van de grond een feit is, zal de kerkenraad samen met de bouwcommissie zich beraden op de volgende stappen, die reeds gedeeltelijk zijn uitgewerkt in een stappenplan. Het huidige bestemmingsplan zal moeten worden aangepast. In de kerkzaal zal ruimte zijn voor circa 1.500 zitplaatsen. Middels een extra galerij en aangrenzende zaalruimte(n) die in bijzondere situaties bij de kerkzaal betrokken kunnen worden, kan het aantal zitplaatsen vergroot worden. Het plan voorziet ook in voldoende zaalruimte.”

Sinds 1928
De Gereformeerde Gemeente in Nederland te Alblasserdam is ontstaan in 1928 en sinds die tijd in Alblasserdam gevestigd. Op dit moment komt de gemeente samen in het kerkgebouw aan de Kerkstraat 42 te Alblasserdam. De gemeente wordt sinds 2016 gediend door ds. O.M. van der Tang.

De Gereformeerde Gemeente in Nederland kerkt nu nog in het kerkgebouw aan de Kerkstraat in Alblasserdam.