ALBLASSERDAM – Een 39-jarige man is deze week door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van twintig uur, omdat hij op 28 december 2019 twee agenten van het Team Parate Eenheid (TPE) heeft uitgescholden voor ‘kanker joden’. Dit gebeurde tijdens de aanhouding van de man in een woning aan de Troelstrastraat in Alblasserdam. De inval van het TPE  vond plaats, omdat de Rotterdammer nog een werkstraf open had staan die hij steeds maar niet uit wilde voeren.

De dertiger is in de afgelopen jaren al vele malen veroordeeld voor tal van feiten. Begin juli 2019 werd de man nog veroordeeld tot een werkstraf in verband met huisvredebreuk bij zijn vriendin in de Troelstrastraat. Omdat de man toen nog een voorwaardelijke werkstraf open had staan van een eerdere veroordeling, kreeg de Rotterdammer bovenop de twintig uur taakstraf nog een taakstraf van veertig uur.

Ook deze week kreeg de man op zijn huidige veroordeling tot twintig uur werkstraf een tenuitvoerlegging van een vorige voorwaardelijke werkstraf van veertig uur. In het totaal zal de Rotterdammer dus zestig uur onbezoldigd aan de bak moeten.

De 39-jarige werd overigens door justitie ook verdacht van een doodsbedreiging aan het adres van een zorgmedewerker van de psychiatrische instelling Antes. Volgens justitie zou er gezegd zijn: “Moet ik langs komen? Moet ik je koud maken? Is dat wat je wilt? Ik weet waar je op voetbal zit.” Verder zou de man begin 2020 met een mes hebben gezwaaid in Rotterdam en naar iemand hebben geroepen: “Ik maak je kapot, ik maak je dood!”.  Een woordvoerder van de rechtbank laat weten dat de man voor die verdenkingen niet is veroordeeld.

Het TPE is een speciaal team binnen de politie, dat wordt ingezet bij complexe en risicovolle aanhoudingen.