ALBLASSERDAM – Een Duitse Herder heeft is zaterdagmiddag 16 januari 2021 losgebroken in Alblasserdam. De hond heeft in de Kerkstraat vervolgens, tot groot verdriet van de kinderen in het gezin, drie kippen doodgebeten. De hond werd gevangen en naar een vermoedelijke eigenaar gebracht. Dit bleek echter de eigenaar toch niet te zijn.

De viervoeter rende vervolgens wild door de kamer. Uiteindelijk werd de dierenambulance gebeld om de chip uit te lezen en de juiste eigenaar op te sporen. De hond is inmiddels weer bij zijn baas.

Eén van de betrokkenen laat weten: “Ik hoop dat de dierenambulance aan de hondeneigenaar heeft verteld wat er is gebeurd en dat de eigenaar van de hond iets doet voor de verdrietige kinderen. Ze dachten eerst dat het mijn hond was, maar die lag thuis op de bank te slapen.”

Dierenambulance Louterbloemen is gevraagd om een reactie en er is gevraagd of de hondeneigenaar inderdaad op de hoogte is van wat er zaterdagmiddag in de Kerkstraat is gebeurd. Louterbloemen meldt dat daar op dit moment nog niets over gezegd kan worden.

Om het voorval toch goed te kunnen afsluiten, kan de hondeneigenaar even contact opnemen via info@alblasserdamsnieuws.nl zodat er een koppeling gemaakt kan worden met het gedupeerde gezin uit de Kerkstraat.