ALBLASSERDAM – Voor ouders die in de problemen zijn gekomen door de toeslagenaffaire houdt de Belastingdienst op dinsdag 19 januari een online bijeenkomst (webinar). De webinar duurt van 20.00 tot 21.30 uur. Dat meldt de gemeente Alblasserdam dinsdag 12 januari 2021. Ook enkele Alblasserdammers blijken slachtoffer te zijn geworden bij de toeslagenaffaire van Nederlandse belastingdienst. Een Alblasserdams gezin meldt nog steeds bezig te zijn met de afhandeling. Het gezin werd voor vele duizenden euro’s gedupeerd.

Eerder meldde de gemeente nog dat er, voor zover bekend, geen Alblasserdammers slachtoffer van de affaire waren geworden. Daarbij werd wel een slag om de arm gehouden, omdat de gemeente, vanuit privacyredenen, niet actief namen en woonplaatsen van slachtoffers in bezit heeft gekregen van uit de belastingdienst of de rijksoverheid.

Wie de bijeenkomst bij wil wonen, kan zich aanmelden via de website van de Rijksoverheid. Meer informatie over steun voor slachtoffers van de toeslagenaffaire in de Drechtsteden is te vinden op de website van de Sociale Dienst Drechtsteden.

De toeslagenaffaire is in Nederland een affaire waarbij ongeveer 26.000 ouders onterecht slachtoffer werden van fraudeverdenkingen met de kinderopvangtoeslag en/of slachtoffer werden van een harde fraudeaanpak bij de Belastingdienst van 2013 tot en met zeker 2019.