ALBLASSERDAM – De Havenkerk aan de Ieplaan en de Ontmoetingskerk aan de Blokweerweg in Alblasserdam gaan verder als één gemeente; één wijkgemeente van de Protestantse Gemeente Alblasserdam. Dat melden de predikanten Hans van Walsum en Carol van Wieren in het kerkmagazine Sprknd. Volgende week zondag, 17 januari 2021, wordt in beide gemeenten aandacht besteed aan het samengaan.

“Voorlopig houden we nog wel de beschikking over de twee kerkgebouwen. Dus er zullen regelmatig twee diensten in beide gebouwen zijn. We proberen deze diensten een verschillend karakter te geven. Diensten met verschillende stijlen van muziek en voor verschillende doelgroepen. Met een werkgroep denken we hier over na. Maar we staan ook open voor ideeën en suggesties,” aldus de dominees.

Samenwerking
De Havenkerk en Ontmoetingskerk werkten al langere tijd goed samen. Een aantal jaar geleden werd de wens al uitgesproken om graag als één wijkgemeente verder te gaan, om op die manier gezamenlijk kerk te zijn in en voor het dorp.

Alleen online
In verband met de maatregelen rondom het coronavirus worden tot en met zondag 17 januari de kerkdiensten alleen via livestreams uitgezonden, zonder kerkgangers in de kerken. Hoe het daarna gaat, is nog onduidelijk. Dit hangt onder meer af van de maatregelen die de regering neemt.