ALBLASSERDAM – De woning aan de Waalsingel in Alblasserdam, waar donderdag 7 januari 2021 brand ontstond in een hennepkwekerij op de bovenverdieping, is na toestemming van de officier van justitie ontruimd. Er werden in de kwekerij ruim 270 kleine hennepplanten aangetroffen. De plantjes en de apparatuur van de kwekerij zijn door een bedrijf uit de woning gehaald. De spullen worden vernietigd. De eigenaar van de kwekerij is nog niet gevonden.

Voordeur
De brand brak donderdagochtend rond 09.30 uur uit en werd vrij snel opgemerkt door mensen in de buurt. Terwijl de brandweer nog aanrijdend was, ramden agenten alvast de voordeur open.

Hond gered
Nadat de brandweer naar binnen was om te blussen, bleek al snel dat het ging om een brand in een hennepkwekerij. De stroom werd uitgeschakeld en niet veel later was het vuur geblust. Via het platte dak was echter wel rook terechtgekomen in de twee naastgelegen woningen. In het huis van de buren zat nog een hond binnen. De brandweer heeft daar de voordeur opengeramd en de hond uit de woning gered.

Contract opgezegd
De woning is eigendom van woningcorporatie Woonkracht10. Een woordvoerster van Woonkracht10 laat desgevraagd weten dat het huurcontract met de huurder eenzijdig ontbonden gaat worden. De huurder kan vanaf heden niet meer huren bij Woonkracht10. “Onze eerste zorg gaat nu naar de omwonenden. Met hen lijkt het gelukkig, naar omstandigheden, goed te gaan.”

Huurder nog zoek
De politie gaat proberen de eigenaar van de hennepkwekerij op te sporen.Mensen die meer informatie hebben over de brand, de huurder van de woning of over de kwekerij, kunnen contact opnemen met de politie via het nummer 0900-8844.