ALBLASSERDAM – Ondanks dat er dit jaar, door de maatregelen rondom het coronavirus geen officiële traditionele nieuwjaarsduik werd georganiseerd, sprongen twee zusjes op nieuwjaarsdag toch het water in. Reza (8) en Manou (6) renden om 12.00 uur het koude water van het Lammetjeswiel in Alblasserdam om, om na een korte duik weer snel af te drogen en op te warmen.

Twee dagen wordt in het Lammetjeswiel nog een zwemmer gezien. Het blijkt geen verlate nieuwjaarsduiker te zijn, maar een Alblasserdammer die actief werk maakt van zijn gezondheid en weerstand. ‘Iceman’ Henry C. Kortman doet veel trainingen in de natuur en gaat iedere week te water. Bijvoorbeeld om af te koelen na een ronde hardlopen. De oud-marinier liep ‘ijskoud’ het water in en bleef daar een paar minuten zitten. Henry hoopt anderen te mogen inspireren. Hij benadrukt het belang van voedsel dat de natuur geeft, goede ademhaling en de opbouw van natuurlijke weerstand.

De foto van Reza en Manou is ingezonden door Bastiaan Bons.

 

Henry C. Kortman in het Lammetjeswiel. Foto: Peter Stam.