ALBLASSERDAM – Alblasserdam heeft, ondanks het landelijk vuurwerkverbod, knallend afscheid genomen van 2020. Op veel plekken in Alblasserdam werd overdag, ‘s avonds en vooral tijdens de jaarwisseling 2020 / 2021 vuurwerk afgestoken. In diverse straten waren vuurwerkshows. Bij de Kabelbaan bij Nedstaal werd met carbid geschoten. Negen personen hadden hier vooraf toestemming voor gevraagd en gekregen bij de gemeente Alblasserdam.

Op Oudejaarsavond rukte de brandweer twee keer met spoed uit voor een automatische brandmelding in het gebouw van Rijkswaterstaat aan de Ruigenhil in Alblasserdam. De rookmelders waren daar geactiveerd. In het pand werd tot twee keer toe geen brand aangetroffen.

Verder kwam de brandweer van Papendrecht in actie op de Veerweg bij Oud-Alblas. Daar stonden ‘s avonds bielzen in brand. Het vuur werd door de brandweer geblust.

Onderstaande foto’s zijn langs de Veerweg bij Oud-Alblas gemaakt door Rick Groenendijk.