ALBLASSERDAM – Ruim 250 kinderen hebben, verspreid over vier dagen, meegedaan aan de winterse activiteiten op sportpark Molenzicht in Alblasserdam. De kinderen konden in de buitenlucht schaatsen op een kunstijsbaan, verder konden zij curling spelen, werd er gevoetbald en gehockeyd en was er een opblaasbare stormbaan. Woensdag 30 december 2020 was de laatste activiteitendag. Ondanks de regen bleven veel kinderen deelnemen aan de activiteiten.

De A-Kidzactiviteiten met het thema ‘Winter Wonderland’ werden georganiseerd door de gemeente Alblasserdam, het ABC-Team en Jeugd-Punt. Vrijwilligers zorgden ervoor dat alles in goede banen werd geleid. Ook de mensen van CKC Kinderdijk droegen hun steentje bij, om de spelen, bedoeld voor kinderen tussen de vier en twaalf jaar, door te laten gaan.

Vanwege de vele regenbuien, werd er af en toe geschuild. Een aantal kinderen speelde in de regen verder. De activiteiten mochten niet ín de naastgelegen sporthal gehouden worden, in verband met de maatregelen rondom het coronavirus. De organisatie kijkt terug een geslaagd vierdaags evenement.

Foto’s: Peter Stam.