NIEUW-LEKKERLAND – Primera aan de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland sluit per 31 december 2020. Winkeleigenaar Cees den Boef (66) gaat met pensioen. In het Primera-pand, dat vroeger bekend was onder de naam Osibisa, gaat tandarts Oei zich vestigen. De ‘postfunctie’ en ‘RDW-functie’ van Primera gaan naar supermarkt Plus in Nieuw-Lekkerland. Den Boef vindt het na 35 jaar genoeg geweest en gaat van zijn pensioen genieten. Zijn vrouw Greet (63) blijft nog als verzorgde werken in het Parkhuis in Dordt.

De zaak van Cees en Greet den Boef ging 35 jaar geleden in de Klipperstraat van start onder de naam Osibisa, vernoemd naar een band. Toen waren in de winkel vooral platen en later cd’s en video’s te koop. “Dat was helemaal mijn ding, maar het downloaden via internet kreeg zo’n belangrijke vorm, dat we bijna niets meer verkochten. Daarom hebben we ons in 2009 aangesloten bij de Primera-formule. Vanaf die tijd zijn we ook tabak, kantoorartikelen, boeken en cadeaukaarten gaan verkopen,” vertelt Cees. In 1988 verhuisde de zaak van de Klipperstraat naar de Planetenlaan.

In de afgelopen dagen en tot 31 december is de winkel open, maar niet alle spullen zijn in de winkel te koop. Alle niet-essentiële dingen worden daarom, bij besteding vanaf 20 euro, thuisbezorgd. Cees: “Ik vond het ook lullig om helemaal dicht te gaan, want dan kunnen we onze trouwe klanten ook niet helpen.”

Medewerkster Julia gaat de zaak ook verlaten. Zij heeft een nieuwe baan en gaat vanaf januari daar aan de slag.

Tandarts Oei, nu nog gevestigd in het oude Rabobankpand in Nieuw-Lekkerland, verhuist in 2021 naar het Primerapand.