ALBLASSERDAM – Zo’n honderd leden van de Grote Kerk in Alblasserdam hebben thuis de kerstliederen ‘Komt allen tezamen’ en ‘Stille nacht´ gezongen en opgenomen. De gemeenteleden, die in verband met corona niet meer naar de kerk gaan, maar alles online bekijken, werden opgeroepen om mee te zingen met een ´inzingfilmpje´. Alle inzendingen samen samengevoegd tot één geheel, waardoor er een samenzang is ontstaan. De beide filmpjes zijn op Eerste Kerstdag 2020 online gegaan en zijn onderaan dit artikel te bekijken.

Adriaan Arkeraats, één van de initiatiefnemers, vertelt: “Dit doen we omdat niet in de kerk kunnen zingen, maar toch als gemeente dit jaar ook Kerstliederen willen zingen. Ook de eenzame mensen uit de gemeente zullen ervan genieten al die (bekende) gezichten voorbij te zien komen.”

Organisten van de Grote Kerk Jaap Vogel & Adriaan Arkeraats
Petrineke Visser – Dwarsfluit
Adriaan Arkeraats – Klokken
De tegenstem werd gezongen door Marian Vonk, Deborah Vogel, Petrineke Visser, Judith Breedveld en Laura van den Berg.

Met dank aan:
Stijn van Waveren – Videobeelden uit de kerk
Wilbert Hartman – Video-montage
Adriaan Arkeraats – Audio-montage en beelden op locatie
Lisanne Schuurman – Beelden op locatie