ALBLASSERDAM – Een beschonken automobilist uit Zwijndrecht is in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 december 2020 met zijn auto tegen de hekken langs het fietspad op de Dam in Alblasserdam gebotst. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de brandweerkazerne. De auto raakte ernstig beschadigd en het hekwerk ging kapot.

De 40-jarige bestuurder bleef ongedeerd, maar bleek alcohol te hebben genuttigd. Een blaastest op het bureau wees uit dat de man 735 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht blies, terwijl voor hem 220 microgram (ug/l) is toegestaan.

Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

In 2017 botste een man, op dezelfde locatie tegen de hekken en een jaar later botste een vrouw uit Alblasserdam met haar auto tegen het hek.

Foto’s: Team Verkeer van de Rotterdamse politie en Lotte.