ALBLASSERDAM – Gospelkoor His Voice en het initiatief ‘Samen op weg naar Kerst’ hebben een actie bedacht om tijdens kerstavond kaarsjes te branden in Alblasserdam. In de week voorafgaand aan kerst, worden op diverse locaties in Alblasserdam kaarsen uitgedeeld. “Op kerstavond 24 december a.s. willen we u vragen om dit kaarsje van 18.00 tot 20.00 uur aan te steken en buiten in uw voortuin of op uw stoep zichtbaar neer te zetten, zodat u licht geeft aan de mensen om u heen,” zo schrijft de organisatie in een persbericht.

De organisatie vervolgt: “U kunt het kaarsje in een glazen potje zetten of in een windlicht, gebruik uw eigen creativiteit. U mag uiteraard ook meerdere kaarsjes aansteken. We willen u daarnaast ook vragen; geef mensen om u heen een kaarsje en roep ze op om hetzelfde te doen. Geef licht en geef het door! We hopen op een prachtige lichtgevende kerstavond. Samen met elkaar. Maakt u ook een wandeling rond deze tijd in uw eigen wijk?”

Verder meldt het gospelkoor: “Doorgaans heeft Gospelkoor His Voice veel kerstoptredens en ook in de kerken zijn altijd veel diensten in verschillende vormen te bezoeken. We vieren dan de geboorte van Jezus Christus, ons Licht in deze wereld. Vanwege Corona zijn er activiteiten die niet door kunnen gaan, terwijl we juist nu allemaal (Christelijk of niet) behoefte hebben aan licht. Licht van Jezus Christus, maar zeker ook licht van elkaar. Weten dat we aan elkaar denken, dat we er voor elkaar willen zijn en dat we elkaar het licht gunnen.”