ALBLASSERDAM – Door een botsing na een verkeersruzie op de A15 tussen Papendrecht en Alblasserdam, zijn donderdag 10 december 2020 lange files ontstaan op de snelweg, de provincialeweg N214 en de ‘sluipwegen’ rondom Oud-Alblas. Het ongeval gebeurde rond 07.15 uur op de baan richting Rotterdam. Twee automobilisten kregen gedoe. Een politiewoordvoerster vertelt: “Het was een ruzie, waarbij ook gebaren naar elkaar werden gemaakt. Een 20-jarige bestuurder raakte van de weg, knalde tegen de vangrail en botste daarna terug tegen de andere auto.” In eerste instantie leek er sprake te zijn van een beknelling. Behalve de ambulancedienst en de politie, werd ook de brandweer gealarmeerd om de automobilist te bevrijden.

Ter plaatse bleek echter al snel dat er niemand bekneld zat. De bestuurders van de voertuigen, een 20-jarige Papendrechter en een 56-jarige man, zijn nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Een vrachtwagenchauffeur schermde het ongeval af met zijn voertuig, zodat er een veiligere situatie ontstond voor de betrokkenen. Nadat de berger het gecrashte voertuig op had geleden, kon ook de vrachtwagenchauffeur zijn weg gevolgen.

De aanrijding had grote gevolgen voor de rest van het verkeer in de regio. Op de snelweg ontstonden lange files, maar ook op de N214, de Veerweg bij Papendrecht, het Westeinde bij Oud-Alblas en de Parallelweg bij Sliedrecht.

Tegen de 20-jarige Papendrechter wordt een proces verbaal opgemaakt voor het veroorzaken van gevaar op de weg. (Artikel 5 WVW).