ALBLASSERDAM – De PvdA in Alblasserdam draagt op de gemeenteraadsvergadering van 15 december 2020 Kees Jongmans voor als vervangend wethouder. Hij zal voor een periode van in ieder geval 16 weken de huidige wethouder Dorien Zandvliet vervangen, die voor die periode met ziekteverlof is.

De PvdA meldt over Jongmans: “Kees Jongmans (72 jaar) is gedurende twee periodes (8 jaar) wethouder voor de PvdA in de gemeente Roosendaal geweest, met onder meer de portefeuilles zorg & welzijn, jeugd en onderwijs. Daarnaast heeft hij brede ervaring in leidinggevende functies bij diverse gemeentes op het gebied van ruimte en economische ontwikkeling. Sinds zijn pensionering in 2014 is Kees Jongmans bestuurlijk actief in meerdere organisaties waaronder thuiszorg- en jeugdzorginstellingen.”

Kees Jongmans zal namens de PvdA de portefeuilles en het takenpakket van Dorien Zandvliet overnemen en samen met de wethouders van coalitiepartners SGP (Verheij) en CDA (Kraijo) uitvoering geven aan het gezamenlijk collegeprogramma.

Wethouder Zandvliet raakte eind september 2020 onwel tijdens de collegevergadering en is sinds die tijd afwezig om te werken aan haar herstel. Haar portefeuille werd tijdens haar afwezigheid tot nu toe verdeeld over de andere collegeleden.