ALBLASSERDAM – Het bestuur van de Stichting Huisvesting Openbare Bibliotheek Alblasserdam (OBA) heeft deze week het gebouw van de oude bibliotheek aan de Ieplaan 2 overgedragen aan de gemeente Alblasserdam. Het gebouw, dat verder gaat onder de naam ‘De Oude Bibliotheek’, krijgt een nieuwe functie en wordt het centrale punt waar iedere Alblasserdammer van 0 tot 100+ jaar terecht kan met vragen op het gebied van welzijn, zorg en ondersteuning.

Met de verhuizing van de bibliotheek naar De Rederij kwam het pand aan de Ieplaan vrij. Wim Stout, voorzitter van het bestuur van OBA: “Voor ons is het belangrijk dat het gebouw haar maatschappelijke functie behoudt en daarmee bijdraagt aan de Alblasserdamse samenleving. Met deze overdracht en toekomstige bestemming is dat zeker gelukt.”

Het is de bedoeling dat o.a. zorgorganisatie Caryn, Stichting Jeugdteams, maatschappelijke dienstverlening VivenzMee en de Stichting Welzijn Alblasserdam bij elkaar onder één dak worden gehuisvest. Het is het startpunt voor zorg en ondersteuning, dicht bij elkaar en met korte lijnen.

Wethouder Peter Verheij: “In de samenlevingsagenda hebben we met elkaar afgesproken om te zorgen voor één centrale toegang waar alle Alblasserdammers terecht kunnen met (hulp)vragen over welzijn, zorg en ondersteuning. Het pand is hier uitermate geschikt voor en ligt mooi centraal in het hart van ons dorp. Ik ben blij dat we deze stap voorwaarts kunnen zetten. Wij bedanken ook het bestuur van OBA enerzijds voor hun jarenlange inzet voor de bibliotheek en het beschikbaar stellen van het gebouw aan de gemeente voor dit doel.”

De Gemeenteraad bespreekt binnenkort de aanpassingen aan het gebouw om het geschikt te maken voor gebruik voor de centrale toegang.

De geplande oplevering is het 4e kwartaal van 2021.

Foto: Gemeente Alblasserdam.