ALBLASSERDAM – Vanaf vandaag kunnen Alblasserdammers die willen carbidschieten tijdens de jaarwisseling, zich aanmelden bij de gemeente. De burgemeester van Alblasserdam heeft besloten om tijdens de jaarwisseling 2020 / 2021 carbidschieten van 18.00 tot 2.00 uur ’s nachts toe te staan. Carbidschieten mag , alleen na dat de gemeente hiervoor toestemming heeft gegeven, op het grasveld aan de Kabelbaan tegenover de carpoolplaats. De gemeente realiseert zich dat mensen daar hun honden uitlaten en vraagt hondenuitlaters begrip voor dit tijdelijke ongemak.

Voorwaarden
Het afsteken van carbid mag onder de volgende voorwaarden:
– Carbidschieten is alleen toegestaan tussen 18.00 en 2.00 uur s ‘nachts.
– Voor de veiligheid van het publiek en de eigen veiligheid mag alleen iemand carbidschieten die ten
minste 16 jaar oud is.
– Tenminste één persoon van 18 jaar of ouder houdt toezicht op het carbidschieten. Hij of zij is aanspreekbaar voor de ordehandhavers en niet onder invloed van alcohol en/of drugs.
– Schieten: in een richting die tegengesteld is aan de richting v an de dichtstbijzijnde (woon) bebouwing, en waar geen bus deksels of andere gevaarlijke voorwerpen worden weggeschoten. Het gebruik van (voet)ballen of andere afsluitingen gebeurt zodanig, dat daardoor geen schade wordt veroorzaakt.
– De coronaregels zoals o.a. de anderhalve meter afstand gelden ook tijdens het carbidschieten

Toestemming aanvragen
Voor het afschieten van carbid op het grasveld aan de Kabelbaan moet vooraf toestemming worden aangevraagd . Dit kan tot 21 december 2020 via mailadres veiligheid@alblasserdam.nl