ALBLASSERDAM – Afgelopen weekeinde zijn opnieuw autoruiten vernield in de Vang en de Krabbescheer in Alblasserdam. Wekenlang vinden in die wijk vernielingen plaats aan auto’s. In eerste instantie werden er vooral voertuigen bekrast. De laatste tijd worden de kleine ruitjes van de auto kapot gemaakt. “Gisteren weer vier en de afgelopen week al zeven. Het is om gek van te worden,” meldt een buurtbewoner. Een ander meldt: “Het loopt echt uit de hand.”

Een week geleden werden ook al 5 autoruiten vernield in de omgeving van de Vang. Wijkagent Arjan de Haan vertelde toen:  “Met name de wijk Blokweer wordt al enige tijd opgeschrikt door tal van vernielingen aan geparkeerde auto’s. Wat opvalt is dat men het kleine ruitje nabij de buitenspiegel inslaat. Geen buit. Vermoedelijk dus vandalisme.”

De wijkagent deed een dringende oproep om extra alert te zijn en bij vernieling heterdaad of bij een verdachte situatie 112 te bellen.

Mensen die iets meer weten over de vernielingen, kunnen contact opnemen met de politie via 09008844.