ALBLASSERDAM – De politie heeft maandagavond 7 december 2020 een man aangehouden op de West-Kinderdijk in Alblasserdam. Het ging om een arrestatie waarbij de man zich verzette en waarbij de politie geweld moest gebruiken om hem te kunnen aanhouden.

Bij de politie kwamen maandagavond twee meldingen binnen over een ‘vreemde man’ die met een apart verhaal bij verschillende mensen binnen probeerde te komen. Dit gebeurde onder meer bij Molenstaete en even verderop bij een woning langs de West-Kinderdijk. Toen de politie ter plaatse kwam, kon de man zich niet legitimeren. De politie wilde de man aanhouden voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

“Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding, weigerde mee te werken. Daarom hebben collega’s geweld moeten gebruiken,” vertelt politiewoordvoerster Miriam Slot.

Eenmaal op het politiebureau bleek het te gaan om een 34-jarige man uit Roosendaal. Verder bleek dat de dertiger eerder was weggelopen en als vermist gesignaleerd stond. “Hij is met een reprimande teruggebracht naar het zorgkader,” aldus Slot.