ALBLASSERDAM – De nieuwe camperplaats nabij sportpark Souburgh in Alblasserdam is bijna klaar. Momenteel worden nog de laatste puntjes op de ‘i’ gezet. Er is plaats voor 70 campers. Dat is een stuk meer dan op de oude locatie op het Zuiderstek. Daar was plaats voor 44 campers. Camperpark Kinderdijk wordt gerund door Kees van Vuuren.

Verschrikkelijk jaar
Van Vuuren hoopt het komende jaar weer meer gasten te kunnen ontvangen. “We hebben een verschrikkelijk jaar achter de rug, met maar 25 procent van de omzet die we normaal gesproken hadden.”

Italianen
Over het algemeen komen er veel buitenlandse camperaars naar Camperpark Kinderdijk in Alblasserdam. Rond april komen de Italianen en Spanjaarden om onder meer de molens van Kinderdijk te bekijken. Eigenaar Van Vuuren heeft er goede hoop op dat de toeristenstroom komend jaar weer op gang komt, nadat de vaccinatie tegen het coronavirus van start is gegaan.

Voorzieningen
De nieuwe locatie is grotendeels geautomatiseerd. De camperplaats wordt voorzien van een slagboom. Gasten kunnen afrekenen, zoals dat gaat bij parkeergarages. Verder zijn er diverse voorzieningen, waarbij gebruik van gemaakt kan worden na inworp van een muntje. Zo kan men stroom aanschaffen via een betaalpaal en kan er gebruik gemaakt worden van de douches na inworp van een munt. Wifi is gratis voor de camperaars.

Opening
Gasten mogen maximaal zeven dagen op het camperpark blijven. Wanneer de camperplaats officieel geopend gaat worden, is nog onduidelijk. De werkzaamheden op het park zijn in ieder geval al bijna klaar. Er moet nog een stroomkabel aangelegd worden, een slagboom geplaatst worden en de wifi-palen moeten nog worden aangesloten.

Geruild
De camperplaats is aangelegd op het terrein bij sportpark Souburgh. Vanwege de ontwikkelingen rondom het Zuiderstek, werd er gezocht naar een nieuwe plek voor de camperplaats. Die werd gevonden bij de sportvelden. VV Alblasserdam stond één veld af aan de gemeente en kreeg in ruil daarvoor kunstgras op het hoofdveld. Kees van Vuuren huurt het veld van de gemeente. De inrichting heeft hij zelf verzorgd.

Havengebied
Eerder zei wethouder Arjan Kraijo hierover: “We zijn heel blij dat we deze afspraak met de VV Alblasserdam konden maken. De verhuizing van de camperplaats van het Zuiderstek naar de nieuwe plek is belangrijk voor de ontwikkeling van het havengebied. Net zoals een kunstgrasveld belangrijk is voor de toekomst van de voetbalvereniging.”

Bereikbaarheid
De nieuwe camperplaats is direct bereikbaar vanaf de Wensveenrotonde. De campers hoeven en kunnen dus niet via het sportpark zelf naar Camperpark Kinderdijk.

De onderstaande luchtfoto is gemaakt door Richard van Hoek Fotografie.