ALBLASSERDAM – Lobke den Hollander (9) en Jorrit Bruijn (11) hebben donderdagmiddag 3 december 2020, namens hun korfbalclub CKC Kinderdijk uit Alblasserdam banketletters en banketstaven overhandigd aan Kees Stam, locatiemanager van zorgcentrum De Waard in Alblasserdam. In het totaal zijn er tachtig banketstaven en vijftig banketletters overhandigd. De letters gaan naar het verzorgend personeel en de staven zijn bedoeld voor de bewoners.

In een brief aan de zorgmedewerkers laat CKC Kinderdijk-voorzitter Arjan de Jonge weten dat de actie in samenspraak met een anonieme sponsor is opgezet. Verder schrijft De Jonge: “Wij vonden dit leuk om te doen in deze periode van sinterklaas. In deze roerige tijd, waarin we momenteel leven, wordt er erg veel gevraagd van het zorgpersoneel. En iedereen die zorg nodig heeft, is natuurlijk erg blij dat deze zorg wordt geboden. Door de coronasituatie is de druk nog groter geworden voor de zorg en daarom willen wij even bij jullie stilstaan en jullie een hart onder de riem steken. Alblasserdam is trots op jullie!”

Zorgcentrum De Waard is in de afgelopen periode flink geraakt door coronabesmettingen. Op het hoogtepunt waren er ruim 20 besmettingen bij bewoners. Inmiddels zijn veel mensen weer genezen; een aantal van de bewoners is overleden. Verder waren enkele tientallen medewerkers in de organisatie van Waardeburgh (totaal 900 medewerkers) besmet met covid-19. Op de begane grond van De Waard in Alblasserdam is speciale een corona-afdeling. Daar liggen nu nog twee zieke bewoners.