ALBLASSERDAM – Er komt een ruilbeurs voor de verzamelplaatjes van supermarkt Plus in Alblasserdam. Een aantal maanden geleden startte een actie waarbij ruim 200 plaatjes verzameld konden worden voor in het boek ‘Alblasserdam een dijk van een dorp’. Bij aankoop van boodschappen kreeg men plaatjes mee. Veel mensen deden mee aan de actie. Nu de actie is afgelopen, zijn er nog mensen zijn die hun boek niet compleet hebben. In overleg met Plus heeft de Historische Vereniging West-Alblasserwaard het plan opgevat een ruilbeurs te organiseren, zodat ieder de kans krijgt zijn album vol met stickers te krijgen.

Nico de Heus van de HVWA licht toe: “Het liefst hadden we de ruilbeurs in onze tuin aan Cortgene 3 willen houden, dan konden we die gelijk combineren met een verkoopdag. Het coronavirus houdt ons echter nog in de greep. Een ruilbeurs waar meerdere mensen bij elkaar zijn is te risicovol.
Daarom heeft de HVWA het volgende bedacht:

  1. Ieder die dubbele plaatjes heeft doet deze in een envelop.
  2. Als je nog plaatjes nodig hebt, doe in dezelfde envelop je mancolijst, of een bij de servicebalie van de supermarkt Plus van Holten verkrijgbaar ruilformulier.
  3. Schrijf op je mancolijst en de envelop je naam, adres en telefoonnummer.
  4. Lever die envelop in bij supermarkt Plus van Holten, of de oudheidskamer Cortgene 3.
  5. Wij vullen die envelop met de opgegeven ontbrekende plaatjes.
  6. Wij nemen contact met je op wanneer je de envelop weer kan ophalen.”

Vanaf maandag 30 november zal er in de Plus supermarkt aan de Sportlaan bij de informatiebalie een bus staan waarin men de enveloppen kan deponeren. In de morgen van woensdag 2 december en donderdag 3 december kan men de enveloppen ook in de oudheidskamer van de HVWA op Cortgene 3 inleveren (ingang bij wereldwinkel). Nico de Heus: “Ons plan is de ruilactie in de maand december uit te voeren. Het uitzoeken en sorteren zal enige tijd duren. We hopen dat we veel plaatjes ophalen en vervolgens veel mensen blij kunnen maken met de laatste benodigde plaatjes, de ruilactie staat of valt met de dubbele plaatjes die we terugkrijgen. Misschien zijn er nog lege boeken in omloop, ook deze kunnen ingeleverd worden. Daar kunnen we vrienden buiten Alblasserdam blij mee maken.”

Informatie:
dhgb@kpnmail.nl
ndeheus65@gmail.com