ALBLASSERDAM – Het slachtoffer van de val op de Plantageweg in Alblasserdam en de helpster hebben elkaar na een maand ontmoet. Helpster Ilona Nederlof overhandigde ter bemoediging een bos bloemen aan de 96-jarige Suzanne Poll. Eerder deze week kwamen de twee ‘hoofdrolspelers’ in het nieuws na een Tweet van Judith Zuijderhoudt. Zij plaatste een foto van een blaadje dat ophing ter hoogte van Foto Teunissen op de Plantageweg. Op het blaadje stond een met stift ingekleurd hart en de tekst: “Onbekend meisje, hartelijk dank voor 112 bellen op zaterdag 10 oktober. Rustig aan het herstellen. Bedankt!”

Op hetzelfde blaadje reageerde het ‘onbekende meisje’ Ilona met: “Graag gedaan. En wat fijn om te horen! Ik heb vaak aan u gedacht. Liefs Ilona.”

Nadat dit vervolgens in het nieuws verscheen, gaf Ilona aan dat zij mevrouw Poll graag zou willen opzoeken, omdat zij vaak aan haar heeft gedacht, maar niet wist waar zij woonde.

Woensdagmiddag ging het ‘onbekende meisje’ Ilona (41) met een bos bloemen op pad om mevrouw een voorspoedig herstel te wensen. “Ik heb zo vaak aan u gedacht en afgevraagd hoe het met u is. Hoe gaat het?,” vroeg de veertiger. “Ik heb nog last van m’n ribben. Moet je rekenen op zes weken of zo?”

Tijdens het gesprek, waar ook de zoon en een zorgmedewerkster bij aanwezig waren, bleek dat mevrouw die ribben een dag later heeft gebroken tijdens een val. In eerste instantie kwam zij op de Plantageweg ten val bij een trapje. Daarbij brak zij haar arm. “En in de nacht ging mevrouw naar het toilet. Ze dacht toen haar arm te kunnen gebruiken en is toen waarschijnlijk op de rand van het bed gevallen en daarbij haar ribben of gekneusd of gebroken. Ze heeft heel veel pijn gehad,” vertelden de zoon en zorgmedewerkster.

Mevrouw Poll kan de aandacht van Ilona erg waarderen: “Wat ontzettend lief zeg!”

Over het feit dat Ilona op haar 41e meisje wordt genoemd, konden beiden nog nagelachen. “Ik vond het heel schattig dat ik op mijn 41 zo werd genoemd,” lachte Ilona.

Dat er zoveel aandacht voor het opgehangen blaadje zou ontstaan, hadden beiden niet verwacht. “Ze hebben zeker weinig te doen bij de krant,” grapte mevrouw Poll. En Ilona vulde aan: “Ik heb echt niet veel bijzonders gedaan. De aandacht is eigenlijk wel wat overtrokken hoor. We hebben gewoon gebeld voor hulp, mevrouw aan de praat gehouden en wat over haar benen gelegd.”

Suzanne Poll is nog steeds herstellende. Haar gebroken arm lijkt intussen grotendeels te zijn genezen en met de gekneusde, dan wel gebroken ribben gaat het ook iedere keer een klein beetje vooruit.