ALBLASSERDAM – Op de kruising Edisonweg / De Helling in Alblasserdam is donderdagmiddag 26 november 2020 een oplegger met daarop elf ton aan metaal losgeschoten van het trekkende voertuig. De vrachtwagencombinatie was net bij het naastgelegen bedrijf Coatinc geladen en aangekoppeld. Hoewel de chauffeur ervan overtuigd was dat zijn trailer goed vastgeklikt zat, schoot deze op de kruising toch los. De voorkant van de trailer bleef nog wel hangen op de achterkant van de trekker.

De kruising raakte geblokkeerd en er ontstond file. Medewerkers van de gemeente Alblasserdam kwamen in actie en begeleidden het meeste verkeer via de naastgelegen busbaan.

De chauffeur, die behoorlijke baalde van de situatie en herhaaldelijk zijn excuses aanbood aan de overige weggebruikers, wist de steunen onder de oplegger uit te draaien en zijn trekkende voertuig iets te laten zakken. Uiteindelijk kon er op die manier weer aangekoppeld worden. Na ongeveer een uur was de situatie opgelost.

Woensdagavond 25 november 2020 rukte brandweer Nieuw-Lekkerland uit voor een containerbrand aan de Jan van Arkelstraat. In de straat was een ondergrondse container in brand gestoken. De brandweerlieden hebben de container geblust.

Foto’s: Paul Deelen.