ALBLASSERDAM – Joop Aret uit Alblasserdam is deze week op 74-jarige leeftijd overleden. Joop Aret was in Alblasserdam een bekende, vanwege zijn werk als vrijwillig verslaggever van de website Alblasserdam.net en als bestuurslid van de aquariumvereniging in het dorp. De zeventiger overleed afgelopen zondag.

Joop Aret was in de afgelopen vijftien jaar aanwezig bij tal van activiteiten in het dorp om daar foto’s te maken en een verslag te schrijven. Zo was hij bijna altijd aanwezig bij de burgemeestersbezoeken tijdens huwelijksjubilea, maar ook bijvoorbeeld bij de intocht van sinterklaas, Jeugdland, de Paardenmarkt, Koningsdag, de koninklijke onderscheidingen, dodenherdenking, boomfeestdag en meer. “Alleen raadsvergaderingen doe ik niet. Dat vind ik niks,” vertelde Joop in 2015 toen hij zelf vijftig jaar getrouwd was en de burgemeester op bezoek kreeg.

In een ‘In memoriam’ op Alblasserdam.net is te lezen dat Joops vrouw Jopie Aret- Zuidervliet vorig jaar is overleden.

Joop startte zijn werkzame leven als waterklerk en douanedeclarant in Rotterdam. Later ging hij bij autotransportbedrijf Walon BV aan de slag in Oosterhout. Daar werkte hij tot aan zijn pensioen. Verder was de Damdorper jarenlang zeer actief voor aquariumvereniging De Paradijsvis in Alblasserdam.

Joop en zijn vrouw Jopie waren in 2015 vijftig jaar getrouwd. Zij werden toen bezocht door burgemeester Jaap Paans.