ALBLASSERDAM – Door een technisch mankement is woensdagmiddag 18 november 2020 op de A15 een trailer losgeschoten van een vrachtwagen. Het ongeval gebeurde rond 13.30 uur op de snelweg ter hoogte van de Noordtunnel bij Alblasserdam. Surveillerende agenten zagen het voorval voor zich gebeuren. Zij zagen dat er veel rook onder een vrachtwagen vandaan kwam en zagen daarna hoe de losgeschoten trailer tientallen meters verder reed, zonder trekkend voertuig ervoor.

De trailer, waarvan de remmen geactiveerd waren, kwam op de vierde rijstrook en grotendeels op de vluchtstrook tot stilstand naast de vangrail. Er raakten geen andere voertuigen betrokken bij het ongeval.

Het trekkend voertuig reed nog een stuk door en stopte verderop op de vluchtstrook. Omdat de politie wilde weten hoe dit kon gebeuren, werd er een onderzoek ingesteld door de verkeersdienst. Deze dienst kwam tot de conclusie dat er sprake geweest moet zijn van een technisch mankement aan de gehuurde trailer, waardoor een borgpin niet goed gefunctioneerd heeft.

Omdat de bestuurder van de vrachtwagen met een gehuurde trailer reed, een geldige keuring had en geen verwijtbaar gedrag verweten kan worden, krijgt de chauffeur geen boete. Wel zal de trailer opnieuw gekeurd moeten worden bij de RDW.

Door het incident ontstond er file.