NIEUW-LEKKERLAND / OUD-ALBLAS – De brandweer van Nieuw-Lekkerland is zaterdag 14 november 2020 met spoed uitgerukt voor een gaslek langs de Lekdijk. Tijdens graafwerkzaamheden was de hoofdleiding in de dijk geraakt. “De wind was gunstig richting rivier de Lek. Er was is dus geen gevaar geweest voor omgeving,” meldt de brandweer. Stedin heeft het lek gedicht en de omliggende woningen hebben weer gas.

Zondag 15 november ontstond in een woning aan het Westeinde in Oud-Alblas een schoorsteenbrand.

De Papendrechtse brandweer rukte hiervoor rond 16.15 uur met spoed uit. Met behulp van de hoogwerker en een ramoneur wisten brandweerlieden de brandende roetdeeltjes uit de schoorsteen te verwijderen. Het Westeinde was door de inzet van de hulpdiensten enige tijd afgesloten. Door de brandweer werd op grond van het Bouwbesluit een stookverbod opgelegd. Eerst moet het rookkanaal geveegd en nagekeken worden door een erkend bedrijf.

Foto’s: Rick Groenendijk en Jan Hakemulder.