ALBLASSERDAM – De kinderen van Wasko Kinderopvang hebben deze week zelfgemaakte knutselwerkjes aangeboden aan ouderen in de verzorgingshuizen de Waard en de Alblashof  in Alblasserdam en bij de aanleunwoningen van de Waard en de Wielen in het dorp. “Dat doen we zodat ze zich minder eenzaam voelen en weten dat we aan hen denken”, vertelt één van de kleine kunstenaars.

“We zien het als onze maatschappelijke taak om ‘onze’ kinderen te leren hoe fijn het is als je iets voor anderen kunt doen”, aldus Bianca Bollaart, locatiemanager Wasko. “We willen ons graag vanuit ons hart en met passie inzetten voor de samenleving.” Doordat Nederland in een gedeeltelijke lockdown zit, raken senioren in de verzorgingshuizen weer meer geïsoleerd. Vanuit de media heeft Wasko begrepen dat ook in Alblasserdam een verzorgingshuis te maken heeft met Corona-besmettingen. “Dat vinden we een heftige situatie voor alle betrokkenen”, vervolgt Antoinette Smit, locatiemanager Wasko. “Het leek ons heel mooi om, samen met de kinderen van alle Wasko-locaties in Alblasserdam, de bewoners van verzorgingshuizen te laten weten dat we aan hen denken.”

Een aantal kinderen mocht samen met pedagogisch medewerkers en locatiemanagers op pad om de zelfgemaakte creaties uit te delen aan de bewoners.

Natuurlijk werd het personeel ook niet vergeten. Bollaart: “Het personeel zet zich met zoveel passie in voor deze bewoners dat we hen een oppepper wilden geven in de vorm van een heerlijk Cup-a-Soup moment. Dit hebben we kunnen organiseren mede dankzij PLUS-supermarkt Van Holten.”