ALBLASSERDAM – Twee personen hebben vrijdagavond 13 november 2020, zoals het er nu naar uitziet, tot twee keer toe met een vuurwapen geschoten richting een Alblasserdammer. Dit gebeurde in de Maasstraat, ter hoogte van het Scheldeplein in Alblasserdam. De Damdorper werd niet geraakt en bleef ongedeerd. Volgens een politiewoordvoerster zijn er na een conflict, waarbij naar elkaar werd geschreeuwd, schoten gelost en zijn daarna twee mannen weggereden in een zwarte auto. Naar de twee mannen wordt nog gezocht.

Burgemeester Jaap Paans laat weten het incident ‘scherp te veroordelen’. Paans zegt geschokt te zijn van het “openlijk en bijzonder gevaarlijk vuurwapengebruik, op een tijd en plek waar veel omstanders aanwezig waren.”

Tips
De politie is nog volop bezig met het onderzoek. Agenten nemen daarbij de aangifte en de getuigenverklaringen op. Mensen die nog niet met de politie hebben gesproken, maar mogelijk wel bruikbare tips hebben over de daders, het voertuig of anderszins, kunnen hierover direct contact opnemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Ook is het mogelijk om op de website van de politie een tipformulier in te vullen. “We hebben liever te veel informatie, dan dat we mogelijk essentiële informatie missen,” aldus de politiewoordvoerster.