ALBLASSERDAM – Deze week praten en debatteren de zes politieke partijen in Alblasserdam, samen met het college van burgemeester en wethouders, over waar het publieke geld de komende jaren en met name in 2021 aan uitgegeven dient te worden in het dorp. Omdat er vanuit het rijk steeds minder geld naar gemeentes komt, zal er ook bezuinigd gaan worden op dingen waar men liever niet op bezuinigt. Dinsdag is de gemeenteraad gestart met de begrotingsraadsvergadering.

Er is onder meer gesproken over de opgang bij de Nedersassen, de mogelijke instandhouding van het project ‘brugcoach’, jeugdzorg, de sportsubsidies, de buitenruimte, precariobelasting en de bestuurlijke samenwerking in de regio.

Vanavond gaat deel twee van de vergadering van start. De vergadering is via deze link live te volgen.

https://alblasserdam.notubiz.nl/vergadering/701814/Uitloopavond%20Begroting%2012-11-2020

De bijdragen van CDA, SGP, D66, ChristenUnie, PvdA en VVD zijn hieronder te downloaden.

Bijdrage CDA begroting 2021

Bijdrage CU begroting 2021

Bijdrage D66 begroting 2021

Bijdrage PvdA begroting 2021

Bijdrage SGP begroting 2021

Bijdrage VVD begroting 2021