NIEUW-LEKKERLAND – Er is een boek over korenmolen De Regt in Nieuw-Lekkerland uitgebracht. Drie jaar lang werd er aan het boek gewerkt. Korenmolen De Regt is in 2014, na de inspanning van vele vrijwilligers, weer als herstelde molen in gebruik genomen. Hierna waren er, naast het reguliere onderhoud, nog een aantal zaken die op het verlanglijstje stonden.

Gé Zandvliet, voorzitter Stichting Herstel Korenmolen De Regt vertelt: “Dit betrof een aantal technische zaken maar ook de wens om de geschiedenis van deze prachtige molen vast te leggen in boekvorm. Dit is snel gezegd maar de uitvoering heeft ruim 3 jaar werk gevraagd. De geïnstalleerde boekcommissie heeft hier veel tijd en energie ingestoken. Begin maart van dit jaar hadden we het plan het boek te introduceren. Maar corona gooide roet in het eten. Toen gewacht tot dit najaar, in de hoop dat het dan beter zal gaan. Maar de feiten liggen anders. We willen echter niet langer wachten met de uitgave van dit boek. Daarom is op maandag 2 november, in klein comité het eerste exemplaar overhandigd aan de burgemeester van Molenlanden, Theo Seegers.”

Vanaf dinsdag 3 november is het boek voor €9,95 te koop bij een beperkt aantal adressen in Nieuw-Lekkerland: Plus v.d. Wal, Hoefnagel Brandstof Autocrew Autoservice, Schoenmaker Verhaar, Simons speelgoed en huishoudelijke artikelen, Albert Heijn Van Es, Meldpunt Smitstichting Waellandt en uiteraard bij de molen als deze geopend is.

Zandvliet: “Het boek is niet alleen bedoeld voor molenliefhebbers maar ook voor al die mensen die de geschiedenis van deze molen, een blikvanger in Nieuw-Lekkerland, een warm hart toedragen.”

Sinds 1999 is De Stichting Herstel Korenmolen De Regt bezig om van de toen vervallen romp van de molen weer mooie herstelde maalvaardige molen te maken. Na de opening, zes jaar geleden, is er een andere fase ingetreden. En dat is de fase van exploitatie, aanpassingen en instandhouding. Zandvliet: “Daarvoor blijft de Stichting zich inzetten en blijven we de steun nodig hebben van een ieder die Korenmolen De Regt een warm hart toedraagt. Voor meer informatie kijk op de website: www.korenmolenderegt.nl.”